BTAC Solutions uit IJmuiden winnaar IJmond Duurzaam Award 2021

Het bedrijf BTAC Solutions van Willem Jonkman heeft de IJmond Duurzaam Award 2021 gewonnen. BTAC Solutions werd op 11 februari tijdens de startconferentie van Upcycle Your Waste bekendgemaakt als winnaar. De jury had keuze uit drie genomineerden. Ook Patina Dakdenkers uit Beverwijk en Crown Van Gelder uit Velsen-Noord maakten kans op de prijs.

“Geweldig, ongelooflijk gaaf!” Willem Jonkman is trots dat hij zich de winnaar van de IJmond Duurzaam Award 2021 mag noemen. “Hij komt midden in de zaak te staan. En ik hoop dat andere ondernemers met me in gesprek willen, ik sta er open voor. Alles wat we aan verduurzaming kunnen doen, is een stap die we nemen.”

Trots op bedrijven in de regio.

Dit jaar werd de jury wederom voor een moeilijke keuze gesteld. Welk van de drie genomineerden zou dé winnaar 2021 moeten zijn? Naast BTAC Solutions waren Patina Dakdenkers en Crown Van Gelder genomineerd. “Het was echt een worsteling voor de jury om een keuze te maken tussen deze drie vooruitstrevende bedrijven,” aldus wethouder van Beverwijk en voorzitter van Omgevingsdienst IJmond Haydar Erol, die de prijs uitreikte. De jury bestaat elk jaar uit de wethouders van gemeenten Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest en Velsen, de directeur van Omgevingsdienst IJmond en de winnaar van de vorige keer, dit jaar De Noord-Hollandse Bier Brouwerij uit Uitgeest.

Idealistische winnaar.

BTAC Solutions werd als winnaar gekozen vanwege het idealisme van Willem Jonkman, zijn motivatie om voor de toekomstige generaties te verduurzamen en zijn bevlogenheid. Ook de innovaties waarbij hij zijn eigen warmtepomp heeft gebouwd en warmte uit zijn machines gebruikt om het pand te verwarmen, spraken erg aan.

Voor de andere twee genomineerden had de jury ook alleen maar complimenten. Zo werd van Patina Dakdenkers hun motto ‘afval bestaat niet’ erg gewaardeerd en vond de jury het fantastisch dat ze hun business blijven verduurzamen en zo anderen helpen. Crown Van Gelder kreeg veel lof over hun innovatie met suikerbietenpulp en de milieuwinst die ze daarmee bereiken. Eigenlijk alleen maar winnaars, daarom ontvingen ook Patina Dakdenkers en Crown Van Gelder een award, gemaakt door lokale kunstenares Michelle Veldman.

Kans maken op de IJmond Duurzaam Award 2022?

Volgend jaar wordt de prijs weer uitgereikt. Denk u dat u kans maakt? Schrijf u nu alvast in via www.odijmond.nl/award.

BTAC Solutions uit IJmuiden winnaar IJmond Duurzaam Award 2021

Startconferentie Upcycle Your Waste.

De uitreiking van de IJmond Duurzaam Award vond plaats tijdens de startconferentie van Interreg-project Upcycle Your Waste. Dagvoorzitter Harm Edens nam ondernemers, medewerkers van kennisinstellingen, bestuurders en beleidsmakers mee langs praktische voorbeelden, workshops over afvalhergebruik en interessante businesscases. Ook sprak Bas Eickhout over de stappen binnen circulaire economie: “Het is tijd om nu actie te ondernemen. De urgentie neemt toe en op nationaal niveau kunnen wij nog mooie stappen behalen. Het aanjagen van de politiek zie ik als mijn rol om de komende tijd mee aan de slag te gaan.” Een mooie start van een Europese samenwerking! Meer weten? Kijk op www.greenbizijmond.nl of de projectwebsite www.upcycleyourwaste.com.

Deel dit bericht via: