BijHENC

Eten en drinken doe je natuurlijk in Velsen. Onze horeca-ondernemers zitten om de hoek, leveren kwaliteit en staan klaar om jou persoonlijk te adviseren. Daarvoor hoef je de gemeente echt niet uit. Kijk hier welke winkelgebieden met speciaalzaken, restaurants en cafés er zijn. Een van de café’s stellen we hier aan je voor: BijHENC in IJmuiden. Veel plezier!

Op een van de meest unieke locaties van Velsen, tegenover het Sluizencomplex en op een paar honderd meter van de visafslag, is sinds september 2023 BijHENC gevestigd. Het pand kent een roemruchte horecageschiedenis die samen te vatten is als ‘de huiskamer van IJmuiden’.

Op hun heel eigen manier geven Christine Jumelet en Hans Romeijn,beiden ervaren horecamensen, opnieuw invulling aan een begrip. Ze toverden de ‘kroeg’ om naar een gastvrije plek voor een best biertje, goede wijnen, heerlijke broodjes en bites. Christine: ‘Het is een bijzonder stuk oud-IJmuiden dat transformeerde van een chique buurt voor reders, via een wildwestperiode tot een ‘upcoming’ gebied voor iedereen. Mijn jeugd en hart liggen hier.’ Een lunchcafé noemen ze BijHENC zelf, maar ook een plek waar gastvrijheid en gezelligheid op nummer één staan. En dat voor een zeer gemêleerd publiek dat naadloos mengt, zéker op de dagen dat er zangers, bandjes of pubquizzen zijn.

www.bijhenc.nl