Alternatieve Vissenloop een succes. ‘Volgend jaar loop ik de 20 kilometer’

In 2021 kon er weer geen Vissenloop georganiseerd worden omdat corona roet in het eten gooide. Toch wilde de organisatie nu graag een alternatieve editie organiseren. En met succes. Voor € 10,- kon er een route van 10 kilometer gekocht worden. 254 deelnemers hebben op deze alternatieve wijze meegedaan. Ook heeft de organisatie verschillende donaties gekregen. Al met al hebben ze zo een mooie opbrengst van € 3.416,00 voor KWF Kankerbestrijding kunnen bewerkstelligen.

Fotowedstrijd.

Toen Edwin Schilling, directeur bij Zebra Uitzendbureau, hoorde dat er een alternatieve wandeltocht georganiseerd zou worden, gaf hij aan graag opnieuw een fotowedstrijd te willen koppelen aan de Vissenloop. Deelnemers konden een foto op social media plaatsen met #vissenloop en #vissenloop2021. Uit alle foto’s zijn drie winnaars gekozen met de mooiste of beste Vissenloopfoto. Ook riep Zebra Uitzendbureau een aanmoedigingsprijs uit.

Uitslag.

Er zijn heel veel foto’s ingestuurd. Vooral via social media. Maar ook een aantal via de mail. Woensdag 22 september was er voor de derde keer een feestelijke prijsuitreiking, waarbij de winnaars aanwezig waren op het kantoor van het uitzendbureau in de haven van IJmuiden. Bij de prijsuitreiking werd door Edwin Schilling al snel duidelijk gemaakt waar het in zijn ogen qua fotografie om ging. ‘We hebben vooral gekozen voor gevoel. Het hele leven gaat immers over keuzes op gevoel. Geniet vooral van het leven. Daar draagt ook een evenement als de Vissenloop aan bij als je de foto’s bekijkt. Natuurlijk valt er over smaak te twisten, maar over de uitslag is geen discussie mogelijk’, aldus Edwin.

De eerste prijs ging naar familie Schouwenburg. De foto werd door de jury unaniem als prijswinnend gekozen. Ondanks dat er geen wandelaar op de foto staat, geeft deze een bepalend en heel overzichtelijk punt neer van de route. De omgeving is prachtig in beeld gebracht vanaf de duintop bij het Bunker Museum.

De tweede prijs werd gewonnen door Gre en Anita Wessels. Zij hadden volgens de jury heel veel tijd en aandacht aan hun in zending besteed. Vooral de foto die bij Smeding is gemaakt is een typisch IJmuidens beeld. De dames wandelen veel en nemen dan eigenlijk altijd wel foto’s. Dus ook de Vissenloop moest vereeuwigd worden.

De derde prijs was voor Megan Mors. De foto laat vooral de diversiteit van IJmuiden zien. Er staat een deelnemer op die naar een schip kijkt. Megan deed voor de vierde keer mee. Volgend jaar gaat ze voor de 20 kilometer.

Aanmoedigingsprijs.

De aanmoedigingsprijs ging naar een loopgroep die wordt begeleid door Jeanette Groenink van CareworX. De groep bestond uit mensen die een oncologisch revalidatietraject volgen. Zij mogen genieten van koffie met gebak bij een lokale bakker.

‘We mogen enorm trots zijn dat zo’n loop als de Vissenloop kan worden gehouden in IJmuiden,’ eindigt Edwin. ‘Laten we hopen dat in 2022 de Vissenloop weer op de oude manier georganiseerd kan worden.’ Dit zal dan plaatsvinden op zondag 22 mei.

www.vissenloop.nl