Webinar: Aan de slag met CO2-reductie

De gemeente wil haar eigen CO2-uitstoot drastisch verlagen. Hoe? Dat is onderwerp van gesprek tijdens het webinar ‘Aan de slag met CO2-reductie’ op maandag 23 november van 19.30 tot 21.00 uur. Ondernemers zijn van harte uitgenodigd. Wethouder Sebastian Dinjens vertelt samen met programmamanager duurzaamheid Arnold Los wat de plannen van de gemeentelijke organisatie zijn. Ze delen inzichten en geven tips aan ondernemers hoe ze zelf aan de slag kunnen gaan.

Velsen is op weg naar een duurzame, klimaatneutrale gemeente. Een onderdeel hiervan is het verminderen van CO₂-uitstoot om zo klimaatverandering tegen te gaan. Dit doen zij samen met inwoners, ondernemers, instellingen en organisaties. Verrassend hoeveel er al gebeurt en hoeveel er nog kan!

Wat is een beter begin, dan om te kijken naar wat je zelf doet? Dit geldt voor ondernemers en inwoners, maar natuurlijk ook voor de gemeente zelf. Daarom hebben ze dit jaar de CO₂-uitstoot van de gemeentelijke organisatie berekend. Ze keken onder andere naar het energieverbruik van de gemeentelijke gebouwen, de inkoop van producten, naar de manier waarop zij zich verplaatsen en het gebruik van brandstof. Wat blijkt? Velsen kan als gemeentelijke organisatie verrassend veel CO₂ besparen!

En als de gemeente Velsen dat kan, dan kunnen jullie dat ook! Zij delen als gemeente hun ervaring en inzichten zodat de samenleving in Velsen hiervan kan profiteren. Als we allemaal samen aan de slag gaan met onze CO₂-voetafdruk, zijn we goed op weg naar een Duurzaam Velsen! 23 november deelt de gemeente haar CO₂-reductieplan tijdens het webinar: motivatie om zelf aan de slag te gaan. Zij geven inzicht in maatregelen en acties die je kunt uitvoeren en er is gelegenheid tot het stellen van vragen. Meld je aan via duurzaam@velsen.nl.

De webinar vindt plaats via Youtube. Hier heb je dus een laptop, tablet of telefoon voor nodig. Nadat je je hebt aangemeld, sturen ze een link om de webinar bij te wonen.

Duurzaam Velsen

Ben jij erbij?

Programma

19.30 Welkom en uitleg programma
19.40 Introductie door wethouder Duurzaamheid Sebastian Dinjens
19.50 De impact van CO₂– wat is het en wat staat ons te doen?
20.05 Presentatie CO₂-reductieplan gemeente – maatregelen en acties
20.30 Duurzame ondernemer aan het woord – concrete tips
20.40 Blik op de toekomst – wat gaan we doen en hoe betrekken we de samenleving?
20.50 Vragen en gesprek
21.00 Afsluiting webinar

www.velsen.nl/duurzaam-velsen

Deel dit bericht via: