4e Oldtimerdag Santpoort

Nog een paar dagen en dan barst het stoomgeweld los op de groots opgezette Oldtimerdag Santpoort 2022. Zaterdag 10 september vanaf 10:00 uur gaan de poorten open van de landerijen nabij de Ruïne van Brederode om te gaan genieten van de vierde Oldtimerdag Santpoort. Er zijn doorlopende demonstraties van de vele stoommachines maar ook van de brandweerstoomspuiten. Schrik niet van de roep: ‘Braaaaand’. Kijk uit voor het gestamp van de paardenhoeven die de brandweerstoomspuit voorttrekken.

De enorme gigant Whispering Giant met zijn helikoptermotoren. Oren dicht! Maar ook al die prachtige oldtimer voertuigen, brommers, motoren en niet te vergeten tractoren. Al die stoommachines die aan de wieg hebben gestaan van de industriële revolutie! Oud ontmoet nieuw.

De gehele dag is het een komen en gaan van oldtimer luxe auto’s, motoren, brommers en tractoren. Laat je verrassen door de verhalen van de eigenaren van al dat moois. Vele hobby-uren gaan er in die prachtige voertuigen zitten. En wat te denken van de van de Nederlands kampioen Trial? Alex van de Broek demonstreert zijn kunsten op zijn trialmotor.

Natuurlijk zijn de kleintjes niet vergeten. Een springkussen? Nee joh, natuurlijk niet! Zóóó ouderwets. Er zijn twee echte gravers op een hoop zand waarmee je grond kunt verplaatsen. Maar ook hebben ze een heuse zweefmolen en een echte stoomtrein die op zijn station stopt en waar bezoekers kunnen instappen. Niet alleen stoom voor de groten, maar ook voor de kleintjes rijden er stoommachientjes.

Voor de inwendige mens kunnen de gasten een biertje of wijntje halen en voor de kinderen is er gratis limonade. Heb je intussen lekkere trek gekregen? Cateraar van Es uit IJmuiden pakt weer groots uit om de honger te beteugelen. En tot slot een geweldig optreden van Neerlands enige, echte, Rockband The Clarks. De toegang is gratis.

Programma.

10:00 uur rondrit personen auto’s. Vertrek vanaf Thoolen flowerbulbs Rijksweg 22 Velserbroek. Aankomst omstreeks 11.30 uur op evenemententerrein.

11:30 uur Vertrek rondrit brommers vanaf evenemententerrein. Aankomst omstreeks 14.30 uur op evenemententerrein

11:45 uur Eerste demonstratie Whishepering Giant

12:00 uur Vertrek rondrit “Tour de bal” voor tractoren vanaf evenemententerrein. Terugkomst omstreeks 13:45 uur

11:00 uur Eerste trialdemonstratie Alex van den Broek
13:00 uur Tweede trialdemonstratie
14:30 uur Derde traildemonstratie

14:30 uur Tweede demonstratie Whishepering Giant

15:00 uur Optreden The Clarks uit Den Haag. Aanvang tweede set 16:15 uur

Gehele dag doorlopend demonstraties van stoommachines en bezichtiging van vrachtwagens. Gehele dag doorlopende kinderactiviteiten.

20:00 uur Einde Oldtimerdag