3.000 Hollandse Nieuwe voor bewoners regionale zorgcentra

Terwijl de coronamaatregelen langzaam worden versoepeld zitten de inwoners van verzorgingstehuizen nog steeds grotendeels binnen. Daarnaast mogen zij maar beperkt bezoek ontvangen. Deze mensen verdienen een (gezond) hart onder de riem en daarom trakteert Noordzeevis uit IJmuiden samen met haar ambassadeurs op Hollandse Nieuwe. De haringen worden aangeboden door Cornelis Vrolijk.

‘Normaal wordt de komst van de nieuwe haring bij ons ingeluid met de veiling van het tweede vaatje en de haringparty in de vishal, maar door de coronamaatregelen kan dat helaas niet doorgaan’, aldus Tim van Zeben, voorzitter van Stichting Noordzeevis uit IJmuiden. ‘Omdat we toch heel graag iets willen doen, hebben we besloten dit jaar haring uit te delen aan mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. In onze ogen zijn dat de inwoners van de regionale zorgcentra, want zij kampen al maanden met beperkingen die wij ons bijna niet voor kunnen stellen.’

De 3.000 haringen, hygiënisch per stuk verpakt door Seafood Parlevliet, onderdeel van Cornelis Vrolijk, worden op vrijdag 12 juni verdeeld over bijna 40 kleine en grote zorgcentra in de IJmond. De logistieke operatie wordt in goede banen geleid door verschillende ambassadeurs van Noordzeevis uit IJmuiden.

Hollandse nieuwe

De haringactie valt samen met de citymarketingcampagne .IJmuiden moet je zien, waarin deze maand vis centraal staat. Op RTV Seaport wordt vanaf donderdag 11 juni een speciaal programma uitgezonden over Noordzeevis uit IJmuiden en de aankomst van de Hollandse Nieuwe.

Deel dit bericht via: